Dankbaar zijn: hoe ik begon met journalen.

Inmiddels is journalen al zo'n vijf á zes jaar een (bijna) dagelijkse bezigheid. Ik zat muurvast in mijn eigen gedachten door een fertiliteitstraject waar ik middenin zat. Dit is ook de reden geweest waarom ik begon met journalen. Blij dat ik toen die tijd het boek de Miracle Morning vond en las over het leren dankbaar zijn. Het klonk zo simpel en iets wat ik nodig had om naar uit te kijken.

Elke ochtend kroop ik op de bank met mijn dekentje, een kop koffie en las een paar minuten een boek. Om daarna mijn journal erbij te pakken en stil te staan bij waar ik dankbaar voor was. Aan het begin maakte ik het mezelf erg makkelijk en schreef ik 3 tot 5 dingen op.

Dankbaar zijn is de sleutel om ruimte toe te laten, in een periode van uitdagingen, voor een liefdevolle gevoelens.

Het zien van een fijne en goede dingen in je leven kan moeilijk zijn. Zeker als je vast zit in je hoofd en struggled met uitdagingen in je leven. Dat betekent alleen niet dat ze er niet zijn, ze zijn er wél. Ik begon met de dingen die mijn zintuigen als zien, voelen en proeven waarnamen. Denk aan:

- De zon die scheen of de regendruppels lopend op het raam;
- De zachtheid van mijn dekentje op mijn schoot;
- De smaak van mijn koffie;
- Een kus van mijn man.

Ik keek naar de dingen die vaak recht voor mijn neus gebeurde, welke je vaak genoeg vergeet. Nadat ik hier aan gewend was, besloot ik te kijken naar de dingen die op mijn dagen gebeurde:

- Een collega die mijn favoriete koffie: cappuccino voor mij haalde;
- Een knuffel van mijn, toen nog, kleine neefje;
- De heerlijke maaltijd, welke gekookt was door mijn man.

Uiteindelijk merkte ik dat door een simpele techniek als dankbaar zijn, mijn bewustzijn veranderde. Om mij heen zag en creëerde ik dan ook steeds meer geluksmomenten.

Als jij nu in een moeilijke periode zit, wil ik je aanmoedigen om te beginnen met een dankbaarheidsjournal. Begin klein en kijk naar de dingen om je heen, recht voor je neus.

Soms vind je al een beetje geluk in de kleine dingen.

Hi, ik ben Ilonca!

Schrijven in een dagboek geeft jou een veilige ruimte om alle dingen te ontdekken die jou maken wie je werkelijk bent. Daarom is het mijn missie om vrouwen te leren tijd vrij te maken om bijna dagelijks te journalen, zodat zij steeds meer thuiskomen bij zichzelf en stap voor stap groeien naar een leven vol onvoorwaardelijke zelfliefde.

Categorieën

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00