Journal prompts, ga van in je hoofd naar op papier

Aan het begin van mijn journal avontuur lag de focus vooral op dankbaarheid, affirmaties en intenties zetten. Inmiddels ben ik er wel achter dat je daarmee niet de diepte in gaat. Natuurlijk helpt het wel, maar om je eigenwaarde volledig aan te pakken heb je meer nodig dan alleen dat.

Halverwege dit jaar leerde ik meer over journal prompts. Sindsdien heb ik het idee dat ik op plekken in mezelf ben geweest, waarvan ik het bestaan niet eens wist. Het is alsof bepaalde vragen een poort openen naar de diepte van jezelf. Het helpt je om laagje voor laagje dichter bij jezelf te komen. De laagjes waaronder jouw eigenwaarde verstopt zit. Je weet niet wat je vindt onder laagje 3 tot je laagje 1 en 2 hebt verwijdert, het is een magische ontdekkingsreis terug naar jezelf. Maar ben je bereid om dit avontuur aan te gaan en de diepte in te duiken? Ook al is het niet makkelijk?

Niet alleen kunnen journal prompts je helpen om thuis te komen bij jezelf, want je kan ook meer te weten komen over je leven, je passies of dromen die je graag wilt waarmaken.

Maar wat zijn journal prompts precies of in het Nederlands ook wel dagboek vragen genoemd?

Journal prompts zijn vragen die je helpen om van in je hoofd naar op papier te gaan. Ze zorgen ervoor dat je pen daadwerkelijk wat gaat schrijven, zonder dat jij er teveel over moet nadenken. Het zijn vragen die je richting geven, zodat jij niet lang hoeft te staren naar een leeg vel papier.

Ik gebruik inmiddels elke ochtend (en soms ook in de avond) journal prompts. De vragen die ik aan mezelf stel geven daarnaast ook inzicht in wat ik nodig heb om goed voor mezelf te zorgen, zoals:

Ochtend prompts:
- Hoe voel ik mij vandaag?
- Waar ben ik dankbaar voor?
- Vandaag kies ik voor?

Avond prompts:
Wat gaat er in mijn hoofd om vanavond?
- Waar ben ik dankbaar voor?
Hoe wil ik mij voelen morgen?

Na het beantwoorden van deze vragen, schrijf ik nog 5 à 10 affirmaties op en sta ik stil bij mijn intentie. (Intentie zetten doe ik alleen 's ochtends). Deze journal methode zorgt ervoor dat ik niet urenlang schrijf ben en ik dus ook niet het gevoel heb dat ik een heel boek moet schrijven.

Ik ben er dan snel klaar mee, jij?

Hi, ik ben Ilonca!

Schrijven in een dagboek geeft jou een veilige ruimte om alle dingen te ontdekken die jou maken wie je werkelijk bent. Daarom is het mijn missie om vrouwen te leren tijd vrij te maken om bijna dagelijks te journalen, zodat zij steeds meer thuiskomen bij zichzelf en stap voor stap groeien naar een leven vol onvoorwaardelijke zelfliefde.

Categorieën

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00