Schrijven in een dagboek is geweldig

In het zachte licht van mijn nacht lampje, schreef ik 's avonds in bed stiekem al mijn geheimen op. Om daarna gauw het sleuteltje te verstoppen en de volgende dag bijna niet meer weet terug te vinden. Misschien was jij vroeger net als ik, zo'n tiener met een dagboek met slot. Want oh wee als iemand je diepste geheimen kon lezen. Jarenlang deed ik het, totdat het niet meer "stoer" was.

Toch is het schrijven in een dagboek niet iets wat je alleen in je tiener jaren kan doen. Ook nu ik bijna 34 jaar ben schrijf ik (bijna) elke dag. Niet meer over mijn diepste geheimen, maar meer als hulpmiddel voor mijn mindset. Om rust en ruimte te creëren en meer zelfliefde ontwikkelen.

Er zijn geen regels rondom het journalen en er hangt zeker geen leeftijd aan. Schrijven in een dagboek brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Mits je er tijd voor vrij maakt en dat is vaak het moeilijkst. Je leeft op een automatische piloot, zonder stil te staan bij wat er allemaal in je leven gebeurt. Althans je staat best vaak stil, maar dan bij de dingen wat niet goed gaan, niet goed aan jou is en wat er allemaal beter moet in je leven. Been there, done that. Te vaak zelfs.

Schrijven in een dagboek helpt je om stil te staan bij de dingen die wel goed gaan en zijn in jouw leven.

Dit is één van de grootste reden waarom jij eindelijk moet beginnen met het vullen van die stapels lege notitieboekjes. En om je helemaal over de streep te trekken heb ik nog drie voordelen voor je:

  1. Door regelmatig te schrijven leer je jezelf beter kennen. Ontdek je de patronen van je (negatieve) gedachten, herken je emoties en krijg je inzicht in hoe jij je elke dag voelt.
  2. Schrijven in een dagboek is een veilige ruimte om alles op papier te zetten wat er in je hoofd omgaat zonder angst voor een oordeel. Dit helpt om te groeien in zelfliefde.
  3. Het uiten van je gevoelens en gedachten door dit van je af te schrijven op papier kan helpen met het verminderen van stress. Je creëert daardoor rust en ruimte in je hoofd.

Ik hoop dat deze 3 voordelen je geïnspireerd hebben om te beginnen met journalen. Heb je geen idee hoe je moet beginnen? Lees dan deze blog: ontdek de kracht van journalen en leer de drie stappen hoe jij van schrijven in een dagboek een gewoonte maakt die jij daadwerkelijk volhoudt.

Hi, ik ben Ilonca!

Schrijven in een dagboek geeft jou een veilige ruimte om alle dingen te ontdekken die jou maken wie je werkelijk bent. Daarom is het mijn missie om vrouwen te leren tijd vrij te maken om bijna dagelijks te journalen, zodat zij steeds meer thuiskomen bij zichzelf en stap voor stap groeien naar een leven vol onvoorwaardelijke zelfliefde.

Categorieën

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00